Hygiëne

Ik werk met professionele apparatuur die wordt aangestuurd met vloeistof waardoor ik hygiënisch en pijnloos werk. Ik werk dan ook volgens de Code van de Voetverzorger, die zowel de wettelijke - als de branchevoorschriften voor hygiëne en kwaliteit waarborgt.

 

Code voor de voetverzorging

De Code van de Voetverzorger vormt de standaard in de branche voor hygiënisch werken, arbeidsomstandigheden en milieu ten behoeve van praktijk, opleiding en beleid. De code geeft de normen aan die gelden voor de voetverzorging.

Alle instrumenten worden na gebruik gereinigd in de ‘ultrasoon’, een apparaat wat instrumenten door trillingen grondig schoonmaakt. Daarna gaan de instrumenten in een desinfectiebak met alcohol. Iedere cliënt wordt behandeld met een schoon setje instrumenten. De steriele mesjes worden na gebruik verzameld in een hiervoor bestemde mesjescontainer.

Bij iedere cliënt worden grondig gereinigde en gedesinfecteerde materialen gebruikt, schone handdoeken en dental towels en nieuwe mesjes. Ik gebruik alleen originele frezen van hoogwaardig materiaal.